Ranska kiristää maahanmuuttolakejaan – milloin on Suomen vuoro?

Vuoden 2015 turvapaikanhakijakriisin useassa maassa paljastamia lainsäädännön aukkoja paikataan edelleen ympäri Eurooppaa. Maahanmuutto- ja turvapaikkalainsäädäntöään ovat tiukentaneet muutkin kuin jo aiemmin maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuneet Itä-Euroopan maat.

Useat hallitukset Keski- ja Pohjois-Euroopassa ovat heränneet vaadittaviin kiristyksiin. Nyt Ranska tiukentaa tuntuvasti maahanmuuttolainsäädäntöään. Tämä nostaa luonnollisesti esiin seuraavan kysymyksen: Milloin on Suomen vuoro toimia vastaavasti?

Ranskan presidentti Macronin hallituksen lakiesitysten tarkoituksena on muun muassa pidentää luvattomasti maahan tulleiden henkilöiden säilöönottoaikaa nykyisestä 45 päivästä 90 päivään sekä lyhentää määräaikaa turvapaikan hakemiseen. Lisäksi Ranskassa tehtäisiin luvattomasta rajanylityksestä rangaistava teko, josta voidaan tuomita vuosi vankeutta tai sakkoja.

Ranskassa esitetyt keinot ovat oikeansuuntaisia vastauksia hallitsemattomasta maahanmuutosta aiheutuvien ongelmien ennaltaehkäisyyn. Perussuomalaisten johdolla laadittu 80-kohtainen turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma tarjoaisi Sipilän hallitukselle erinomaiset työkalut tarpeellisten uudistusten tekemiseen myös Suomessa.

Suomen maahanmuuttopolitiikka jää yhä enemmän ja enemmän jälkeen yleiseurooppalaisesta kehityksestä. Valitettavasti Sipilän hallitukselta ei ole odotettavissa konkreettisia tiukennuksia jatkossakaan. Se kävi turhankin selväksi viimeistään Sipilän ja Orpon 12.6.2017 pitämässä yhteisessä tiedotustilaisuudessa. Kansakunnan toivo paremmasta maahanmuuttopolitiikasta lepääkin seuraavien hallitusten hartioilla, elleivät Sipilä ja Orpo lopulta rohkaistu suurella kansansuosiolla virkaansa valitun Macronin ja hänen hallituksensa osoittamasta esimerkistä.
 

SamiSavio
Perussuomalaiset Ylöjärvi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu