Sami Savio

Haluaako kokoomus halpatyövoimaa Suomeen?

Kokoomuspoliitikot näyttävät kokeneen loppukesän aikana ideologisen heräämisen. Perjantaina 11.8. Helsingin pormestari Jan Vapaavuori vaati Talouselämän haastattelussa runsaasti lisää maahanmuuttajia Suomen työmarkkinoille. Seuraavana tiistaina ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen ilmoitti kokoomuksen haluavan poistaa työlupien tarveharkinnan EU-alueen ulkopuolelta tulevilta (Ilta-Sanomat 15.8.). Torstaina 17.8. kansanedustaja Eero Lehti vieläpä esitti Ilta-Sanomissa työehtosopimusten yleissitovuuden romuttamista.

 

Jos hallitus toteuttaa mainitut kokoomuksen tekemät aloitteet, tulee Suomesta väistämättä halpatyövoiman luvattu maa. Perussuomalaiset eivät hyväksyneet näitä kokoomuksen vaatimuksia hallituksessa ollessaan. Kokoomus yrittääkin runnoa nyt tavoitteitaan läpi uudella innolla, kun heikosta Sinisestä Tulevaisuudesta ei näytä olevan sille vastusta hallituksessa.

 

Palkansaajajärjestöt ovat toimineet vastuullisesti ja tehneet oman osuutensa kilpailukyvyn korjaamiseksi tällä vaalikaudella. Hallituksen on tunnustettava tämä ja pidettävä kiinni jo sovitusta. Pahimmillaan kokoomus voi vaarantaa lausunnoillaan koko syksyn työmarkkinakierroksen.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Sami alkanut kommunistiksi kun epäilee porvareiden haluavan luoda halpatyömarkkinat työläisten riistämiseksi? :D

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kyllä kokoomus haluaa, heidän mielestään julkiset menot ovat aivan liian pienet.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kyllä persutkin halusi 28.5-15 heinäkuu-17 asti.
Vai mikä on selitys työttömien kepitykseen?
Nyt jo 103 000 on töissä tukea vastaa 0 euron "palkalla" Kelasta. TEM-heinäkuu-17/kesäkuun tilasto.
Kovasti PS Linströmmi oli EK/kepu,kok kanssa samaa mieltä.
Työttömien tuet ja tukien ehdothan tekee TEM ja Stvm-Pirkko Mattila +valiokunnat .
(joissa enemmistönä on hallituspuolueiden kansanedustajat)

Hannu Töyri

Kyllä kokoomus haluaa luoda halpatyövoimamatkkinat. Eihän aiat ole niinkuin pitäisi, jos on työvoimapulaa ja samalla työttömiä on satojatuhansia korttistossa. Ralennustyöläisiä tuodaan Virosta ja samaan aikaan (myös samoilla alueilla) on tuhansia työttömiä, joista iso osa ainsiosidonnaisella ja tätä on jo jatkunut vuosia.
Kokoomus tettää mielellään mahdollisimman pienellä palkalla töitä ja on luomassa halpatyövoimamarkkinoita palkalla jolla ei voi elää, mutta tuo kohtamisongelma, pitkäaikaistyöttömien saaminen työn reunaan ja vastikkeellinen sosiaaliturva / työttömyysturva on kyllä oikean suuntaisia - olisi tietenki pidettävä huolöta siitä, että tällaisesta työstä saadulla palkalla elää.

Toimituksen poiminnat